header NCD 2019

Progamma Nationale Cobot Dag 2019

10.30 - 11.15 Case study - Unitron; polyurethaanverwerkingssysteem

reinoudReinoud Risseeuw, R&D projectleider bij Unitron, vertelt de ervaringen binnen zijn organisatie met het implementeren en het gebruik van een cobot. De applicatie waarin de cobot werkt is een semi-geautomatiseerd polyurethaanverwerkingssysteem met een zeer hoge nauwkeurigheid.

11.30 - 12.15 Case Study - AUDI Brussel; kwaliteitscontrole

Cobot toepassing waar operator en robot nauw samenwerken. 

Robot system integrator ROBEX geeft u inzicht over de praktische implementatie van een cobot FANUC CR-7iA/L bij AUDI Brussel. Dit in een toepassing voor kwaliteitscontrole op de batterijkuip van de AUDI E-TRON. De FANUC collaboratieve robot werd hierbij ook nog een keer ondersteboven op een lineaire track van 7 meter geplaatst; waardoor dit project een bijzondere uitdaging vormde voor alle betrokken partijen. Deze installatie bevat zowat alle mogelijke technische facetten die met een cobot mogelijk haalbaar zijn en maakt het daarom een interessante case om te bestuderen. We overlopen hierbij het volledige traject van engineering tot oplevering.

12.30 - 13.30 Lunch

Lunch is ook gewoon gratis, net als een glas melk of jus voor erbij. Wij zorgen voor broodjes ham, kaas, kroket (mét mosterd natuurlijk) en voor de liefhebber: hagelslag.

13.30 - 14.15 Case study: KLM; UR10 Engine Inspection Robot

Peter van der VeldtPeter van der Veldt, Program Manager Robotizing bij KLM laat zien hoe ze van een UR10 een Engine Inspection Robot hebben gemaakt. De cobotapplicatie ondersteunt de monteurs bij het inspecteren van vliegtuigmotoren wanneer ze binnenkomen voor onderhoud.

14.30 - 15.15 Case study: Technova College; diverse applicaties

Ook scholen zijn bezig met cobots om hun onderwijs courant te houden. Op het Technova College staan 6 cobots. Peter van der Berg vertelt wat ze met de cobots doen.

15.30 - 16.15 Case study - Itho Daalderop; kitten en palletiseren

Gerard van Gelderen, Control Engineer bij Itho Daalderop, presenteert de applicaties van 2 cobots die werken bij Itho Daalderop. Ze werken niet alleen met cobots, maar ook met industriële robots. De cobots worden ingezet voor het kitten van hun producten en het palletiseren van dozen met af-product.

Workshops cobot programmeren

Door zelf via een teach pendant, laptop of via handgeleiding de cobot te bedienen, kan je pas echt zelf ervaren hoe de cobot werkt. Om je de gelegenheid te geven vergelijkend warenonderzoek te doen, kan je de workshops bij meerdere cobots na elkaar volgen. De workshops worden gegeven op de stand van de cobot zelf en duren ca. 30 min. Wel vragen we je daarvoor in te schrijven, hier of op de dag zelf, aangezien er beperkt plek is.

Schema & inschrijving