header Nationale Cobot Dag 2020

Progamma Nationale Cobot Dag 2020

De Nationale Cobot Dag Corona editie wordt een live uitzending waar we om 10 uur mee beginnen. Je kan meekijken én meedoen aan de discussies aan tafel, vragen stellen tijdens demonstraties van cobotapplicaties en nieuwe producten of oplossingen leren kennen. Aan tafel zitten als gespreksdeelnemers eindklanten en vertegenwoordigers vanuit o.a. brancheverenigingen, het onderwijs, de uitzendbranche en bedrijfsleven.

Deze interactie met de live uitzending maken we mogelijk via de app slido.com. Tijdens de uitzending ontvang je de inlogcode daarvoor.

Het precieze programma met tijden wordt binnenkort bekend gemaakt.

Tafelleider is John Schraven, innovatiemakelaar @RCT Gelderland

10.00 uur Cobots & COVID-19

Gasten aan tafel:

  • Sander Nieuwenhuizen, Senior Manager / management& directieteam @evofenedex
  • Oscar Klein, Directeur @ Klein Mechaniek BV

10.30 uur Live demo: Hyundai & Yaskawa

Om 10.30 is er een demonstratie van een Hyundai cobot met een Pick & Place applicatie met een gripper van Onrobot. Tijdens deze demonstratie heb je een goede gelegenheid vragen te stellen over cobotapplicaties en End-of-Arm tools.

Na deze demonstratie schakelen we over naar de locatie van Yaskawa waar zij een demonstratie zullen verzorgen en klaar zitten voor het beantwoorden van vragen.

11.00 uur Cobots & nieuwe, technologische ontwikkelingen

Gasten aan tafel:

  • Ramon Dooijewaard, Directeur @ FPT-vimag
  • Thijs Dorssers, Projectmanager @ Holland Robotics

11.30 uur Live demo: Doosan & programmeeroptie

Om 11.30 is er een demonstratie van een Doosan cobot in een palletiseerapplicatie met de PalletBooster2000 van Olmia Robotics, uitgevoerd met een Liftkit van Ewellix en vacuümgripper van Schmalz. Tijdens deze demonstratie heb je een goede gelegenheid vragen te stellen over cobotapplicaties en End-of-Arm tools.

Tijdens deze demonstratie schakelen we over naar Denemarken, de locatie van Nordbo Robotics waar zij een demonstratie zullen verzorgen van een sensor kit waarmee je taken kan automatiseren die complexe bewegingen vereisen - en dit zonder te programmeren! En natuurlijk zitten ook zij klaar voor het beantwoorden van jouw vragen.

12.00 uur Cobots & de arbeidsmarkt

Gasten aan tafel:

  • Richard Bakker, Procesmanager @Adecco
  • Mark Levels, Programmadirecteur onderzoeksprogramma Health, Skills and Inquality van het Research Centrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) @Universiteit Maastricht

12.30 uur Live demo: Universal Robots, Fanuc & ABB

Om 12.30 is er een demonstratie van een Universal Robots cobot in een Bin Pickingapplicatie met een visionsysteem van OnRobot en een gripper van Schmalz. Het belang van licht en filtering van licht voor visionsystemen wordt toegelicht door Vision Light Tech. Tijdens deze demonstratie heb je een goede gelegenheid vragen te stellen over cobotapplicaties en End-of-Arm tools.

Na deze demonstratie schakelen we over naar de locatie van Fanuc waar zij een demonstratie zullen verzorgen en klaar zitten voor het beantwoorden van vragen.

Als laatste demonstratie laat ABB zien hoe de interface van hun cobot werkt.

13.00 uur Quiz!

Aan het einde van de uitzending kan je je cobotkennis testen door deel te nemen aan de quiz. We verwachten meerdere deelnemers aan de quiz met een perfecte score, dus de prijs zal onder hen verloot worden.

De prijs is dit heerlijke pakket van de Betuwse Fruitshop.

prijs cobotquiz