header NCD 2019

Schunk

Superior Clamping and Gripping

SCHUNK GmbH & Co. KG uit Lauffen/Neckar is een Duits familiebedrijf. In 1945 is het bedrijf opgericht door Freidrich Schunk als een mechanische werkplaats. Onder leiding van zijn zoon Heinz-Dieter Schunk ontwikkelde het bedrijf zich tot een competentie- en wereldmarktleider voor grijpsystemen en spantechniek. Tegenwoordig wordt de onderneming geleid door Henrik A. Schunk en Kristina I. Schunk, broer en zus van de derde generatie.

Wereldwijd zorgen 3.500 medewerkers ervoor dat SCHUNK intensief op de markt aanwezig is. Zij staan aan de basis voor eerste klas oplossingen en producten. SCHUNK wordt in meer dan 50 landen door 33 dochterondernemingen en distributiepartners vertegenwoordigd. SCHUNK Intec B.V. gevestigd in ’s-Hertogenbosch is een van de dochterondernemingen van het Duitse familiebedrijf en is het verkoop- en servicepunt voor de Nederlandse markt.

Spantechniek
Al meer dan 70 jaar neemt SCHUNK een vooraanstaande plaats in op de markt van spansystemen. Gereedschapshouders, klauwplaten, stationaire spansystemen en spanklauwen, bij SCHUNK profiteert u van het grootste en meest complete productprogramma in spantechniek. Welke specifieke eisen u ook heeft, ons productaanbod en technische creativiteit biedt een breed scala aan optimale oplossingen. Of het nu gereedschap- of werkstukklemmen betreft SCHUNK garandeert nauwkeurigheid, efficiëntie en procesveiligheid.

Grijpsystemen
Ook op het gebied van industriële automatisering neemt SCHUNK al meer dan 30 jaar een prominente plaats in op de markt. De eerste industriële grijpers van SCHUNK waren een mijlpaal in de automatisering van montage en handling. Sindsdien hebben we talloze nieuwe en verdere ontwikkelingen op de markt gebracht. Consequent gericht op de eisen van gebruikers, toepassingen en markten.

Onder de merknaam Co-act presenteert SCHUNK zijn grijptechnologieprogramma voor een veilige toekomstige samenwerking tussen mens en robot. Volgens deskundigen op het gebied van automatisering zullen collaboratieve scenario's in de producties van de toekomst net zo vanzelfsprekend zijn als pc's dat vandaag op de werkplek zijn. SCHUNK ontving in 2017 de Hermes prijs voor de SCHUNK Co-act JL1 grijper. Dit is de eerste intelligente grijpmodule ter wereld voor samenwerking tussen mens en robot die direct interageert en communiceert met mensen. De Hermes prijs is de meest begeerde technologie prijs ter wereld.  

SCHUNK. De nummer 1 ter wereld als het gaat om grijpsystemen!

 

 

SCHUNK Intec B.V.

Titaniumlaan 14

5221 CK 's-Hertogenbosch

T. 073 644 1799

E. info@nl.schunk.com

W. www.schunk.com

 

Nieuws