Schmalz

Schmalz: wij houden vast!

Met hun kennis op het gebied van vacuümtechnieken biedt de van oorsprong Duitse firma Schmalz in Hengelo (O) oplossingen om producten zo snel mogelijk van A naar B te verplaatsen, van vepakkingsmateriaal, partijen dozen tot honderden blikjes frisdrank of trays. Innovatie en duurzaamheid staan daarbij voorop.

 

Meerwaarde in kennis en service

Vacuümcomponenten zoals zuignappen en vlakke grijpers, handlingsystemen zoals slangheffers en railbaaninstallaties; je kunt het zo gek niet bedenken of Schmalz heeft de techniek in huis. Maar het totaalpakket aan onderdelen is volgens Directeur Hr. Nijhuis niet het enige dat het bedrijf onderscheidt. "Onze kracht is onze expertise en de bijbehorende service en ondersteuning die we leveren.


Industrie 4.0

"We leveren nu bijvoorbeeld schuim op de vlakke grijpers dat je simpel in één beweging kunt verwijderen, een unieke noviteit. Voorheen was het veel pulkwerk." Volgens Nijhuis sluiten veel van hun innovaties goed aan nieuwe branches, zoals de handling van wafers voor zonnepanelen en carbon fibermatten. De nieuwste trend is bij 'Industrie 4.0' ofwel het “Internet Of Things”, een project waarin bedrijven zich voorbereiden op technologieën van de toekomst. "Steeds meer apparaten kunnen op afstand worden gelezen en bestuurd via WiFi. Die trends proberen we ook te implementeren in de producten die wij leveren, zoals vacuümgrijpers of andere intelligente componenten."  

Schmalz BV

Generatorstraat  34

7556 RC Hengelo Ov.

+31 74 255 5757

www.schmalz.com

Nieuws